Huisartsenpraktijk

Kroes

Corona

 

 

Mondkapjes..

De huisarts zal in verband met de privacy geen verklaring geven over het feit of een patiënt zijn mondkapje wel / niet kan dragen. Graag verwijzen we u in dit kader naar onderstaande site:  

Mondkapjesplicht voor mensen met een beperking of ziekte

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

 

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

 

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Vacinatie

Wilt u meer weten over corona / de vaccinatie?

Heeft u specifieke vragen over het corona virus en de maatregelen verwijzen we u graag naar de volgende websites: 

 1. Thuisarts.nl coronavirus
 2. Thuisarts.nl Ik wil meer weten over prikken tegen corona
 3. Thuisarts.nl Ik krijg een prik tegen corona
 4. RIVM vragen-antwoorden corona
 5. RIVM Feiten en fabels over de vacinatie tegen corona
 6. RIVM Mensen met medisch risico tussen 18-60 jaar vanaf begin mei uitgenodigd
 7. Rijksoverheid.nl corona COVID19
 8. Rijksoverheid.nl Wat moet ik weten over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin?
 9. https://corona.steffie.nl/nl/
 10. www.vilans.nl/leven-in-coronatijd-als-je-risico-loopt
 11. Of via de Nationale Informatielijn 0800 -1351

 

Werkwijze binnen de praktijk in Corona tijd.

We willen u verzoeken voor al uw vragen eerst telefonisch contact op te nemen met de praktijk. We bespreken dan samen met u hoe we u het beste kunnen helpen. Indien het mogelijk is zullen we zorg op afstand bieden maar als het nodig is kunnen we ook een afspraak op de praktijk maken.

De spreekuren:

Om de 1,5 meter regel ook in de wachtkamer te kunnen handhaven is het inloopspreekuur komen te vervallen en is het aantal spreekuur plekken bij de huisarts en de assistente  per dag beperkter dan we gewend waren. Voor de spreekuren van de praktijk ondersteuners geldt dat zij de patiënten (die buiten de praktijk wachten) bellen zodra ze aan de beurt zijn.

Zorg op afstand:

Gelukkig merken we dat een deel van de vragen ook op afstand prima beantwoord kunnen worden.

Steeds meer wordt gebruikt gemaakt van onze nieuwe mogelijkheid om via een beveiligde omgeving vragen te kunnen stellen aan uw huisarts (het eConsult). We maken hierbij gebruik van het Patiënten Portaal. U kunt zich hiervoor aanmelden via Uw zorgonline app

Ook is het mogelijk een telefonische terugbel afspraak via de assistente in te plannen.

De wachtkamer:

Om de drukte in de wachtkamer te beperken willen we u vragen niet (veel) te vroeg te komen, in principe alleen te komen (indien noodzakelijk mag een tweede persoon meekomen) en bij luchtwegklachten of koorts niet plaats te nemen in de wachtkamer maar de assistente hierover telefonisch te informeren zodat we tot een passende oplossing kunnen komen.

Opvragen uitslagen:

Voor het opvragen van uw uitslagen (bv. bloedprikken of foto) kunt u dagelijks bellen met de assistente tussen 10:30 en 12:00 uur of tussen 15:00 en 16:00 uur.